Dry cooler ALFA LU-VE

Pentru oferte personalizate conforme cu specificul proiectului dumneavoastra va rugam sa ne contactati.

Colegii nostri va vor consilia pentru a alege cea mai buna solutie tehnico-comerciala.

Dry coolere gama ALFA Blue

Dry coolere gama ALFA Blue

Capacitati de racire 10 - 1028 kW

Dry coolere gama ALFA-V

Dry coolere gama ALFA-V

Capacitati de racire 100 - 2000 kW

Gama de dry coolere ALFA LU-VE Blue se imparte in 3 categorii: AlfaBlue BD, AlfaBlue BO si AlfaBlue Junior DG.

AlfaBlue Junior DG este o linie competitivă de dry coolere, care oferă performanțe excelente, instalare ușoară pe site și o integrare excepțională cu alte componente. Motoarele de pe ventilatoare sunt de înaltă eficiență si combină caracteristicile unui nivel de zgomot redus și consumul redus de energie. Dry coolerele AlfaBlue Junior sunt adesea utilizate pentru răcirea apei în instalațiile de climatizare și refrigerare. În industria prelucrării, dry coolerele sunt potrivite pentru răcirea cu circuit închis a diferitelor lichide de proces.

AlfaBlue BO este o gamă modulară de răcitoare de ulei de tip OFAF (forțat cu ulei / forțat cu aer), concepute special pentru răcirea uleiului transformator.

AlfaBlue BD este o gamă largă de dry coolere. Acestea sunt adesea utilizate pentru răcirea apei în instalațiile de climatizare și refrigerare. În industria prelucrării, dry coolerele sunt potrivite pentru răcirea cu circuit închis a diferitelor lichide de proces. Cu o gamă largă de alternative la nivel de presiune sonoră, aceste unități sunt adecvate în special mediilor exigente, sensibile la zgomot.

Gama de dry coolere Alfa-V se imparte in 2 categorii: Alfa-V VLD si Alfa-V VDD.

Alfa-V VLD au fost proiectate pentru răcirea cu circuit închis a diferitelor lichide de proces în aplicații industriale grele, chiar și în cele mai severe medii. Aplicațiile includ motoare pe gaz sau diesel și răcirea cu turbină în centralele electrice, distribuția electrică în sistemele de răcire HVDC , răcirea proceselor din alimente, industria plastică, industria siderurgică, etc. Gama Alfa-V VLD oferă o capacitate ridicată, dimensiuni reduse si un consum redus de energie. Datorită designului modular, capacitatea de răcire poate atinge mai mulți MW.

Alfa-V VDD este o gamă largă de dry coolere cu constructie tip V pentru aplicatii de aer condiționat, refrigerare și diverse aplicații industriale, cum ar fi răcire cu apă / glicol sau răcire liberă/FREE COOLING. Pentru aplicații industriale, ele sunt potrivite pentru circuite închise de răcire a diferitelor lichide de proces precum produse alimentare, de putere, de proces și industriile generale. Alfa-V VDD  asigura capacitati mari la un consum de redus de energie electrică și o amprentă compactă.

AlfaBlue Junior DG

Caracteristici principale AlfaBlue Junior DG

Aplicatii: pentru toate tipurile de lichide care nu corodeaza Cu. Capacitati de racire: 10 – 231 kW (apa, EN 1048).

Configurație standard
Condensator: design inovator al comdensatorului realizat din teava de Cu și aripioare din aluminiu ondulat. Distanța standard a aripioarei este de 2,1 mm. Conexiunile de lichid sunt filetate ext. Fiecare schimbător de căldură este testat prin scurgere cu aer comprimat.

Constructie: proiectarea cadrului condensatorului brevetat permite expansiunea termică și oferă protecție împotriva vibrațiilor (de exemplu în timpul transportului). Material carcasei este rezistent la coroziune, acoperit RAL9002. Secțiunea de ventilatie este separata.

Ventilatoare: ventilatoare AC sau EC de înaltă eficiență, cu lamele inovatoare din polimeri și consum redus de energie. Disponibile în două diametre (500 și 630 mm), surse de alimentare diferite (230 / 50-60 / 1, 400 / 50-60 / 3) și patru niveluri de zgomot. Clasa de protecție IP 54 conform DIN 40050. Motoarele AC sunt echipate cu contacte termice integrate pentru a oferi o protecție fiabilă împotriva suprasolicitării termice (borne în cutie). Motoarele pot fi conectate la una sau mai multe cutii terminale comune.

EXTRA:

-performanta ridicata certificata EUROVENT.

-constructie patentata schimbatoare.

-caracteristici de sunet excelente, potrivite pentru aplicații rezidențiale.

-instalare și întreținere ușoară.

-eficient din punct de vedere energetic

-cost total de achizitie si exploatare scăzut.

Alfa-V VLD

Caracteristici principale Alfa-V VLD

Aplicatii: pentru toate tipurile de lichide care nu corodeaza Cu. Capacitati de racire: 100 – 2000 kW (apa, EN1048).

Configurație standard
Condensator: geometria optimizată asigură un transfer excelent de căldură, scădere sub presiune și încărcare redusă datorită aripioarelor netede și a trecerii mari de aer. În mod implicit, aripioarele sunt din aluminiu industrial. Materiale tevi: cupru ø 12 mm (VLD), cupru ø 16 mm (VLD6) brazat la galeriile de cupru și oțel inoxidabil (VLDY) TIG sudate pe galeria de oțel inoxidabil. Conexiuni cu flanșă PN10 / 16 conform EN1092. Colectoare echipate cu duze de aerisire și de evacuare, la cerere cu valve cu bilă manuală.

Construcție: oferă o rigiditate ridicată pentru a rezista la vibrații, expansiune termică și condiții de mediu dure. Carcasă, suportul și cadrul sunt din plăci de oțel zincat rezistente la coroziune, clasa C4-H ca nivel de bază. Gulerele ventilatoarelor Alfa LU-VE sunt proiectate din material compozit pentru a optimiza distribuția aerului crescând performanțele și reducând consumul de energie și nivelul de zgomot. Secțiunea de ventilatie este separata.

Ventilatoare: motoare electrice cu carcasa, proiectate gratie celor zeci de ani de experiență în utilizarea în aerul liber. Construit conform standardului IEC 6, 8, 10 sau 12 poli, sunt prevăzute cu: prize pentru apă din condensare, garnituri de arbore și izolație din clasa H. Construcție optimizată pentru utilizare pe schimbătoare de căldură cu aer. Motoarele pre-conectate la întrerupătoarele de serviciu blocabile sunt plasate în afara gulerului ventilatorului. Disponibil pentru diverse surse de alimentare (std 400/3/50, 460/3/60). Rotoarele de ø 1,5 m sunt realizate din profil de aluminiu cu lame de înaltă eficiență pentru un consum redus de energie și emisii de zgomot.

EXTRA:

-unitati testate plug&play.

-componente gandite pentru lucru in conditii extreme si cu rezistenta la coroziune ridicata.

-disponibile in varianta cu aripioare plate industriale usor de curatat.

-nivel de zgomot extrem de redus.

-eficienta energetica ridicata

– costuri de exploatare scazute.

AlfaBlue BD

Caracteristici principale AlfaBlue BD

Aplicatii: pentru toate tipurile de lichide care nu corodeaza. Capacitati de racire 16 – 1028 kW (apa, EN 1048).

Configuratie standard

Condensator: designul inovator asigură un transfer de căldură excelent. În execuție standard sunt prevăzute cu tub neted din cupru (BD) sau tub din oțel inoxidabil (BDY). Serie dedicată pentru răcirea uleiului de compresor (BDO). Aripioare din aluminiu sau aliaj de aluminiu rezistent la apă de mare, disponibile în grosimi diferite și distanțări ale aripioarelor, disponibile în două modele: aripioare turbo pentru o capacitate maximă sau aripioare de putere industriale pentru performanțe de lungă durată. Configurație optimizată în funcție de debitul de lichid. Disponibil fie într-un singur rând (M) sau dublu (D) rând de ventilatoare: conexiunile separate din seria D oferă posibilitatea de funcționare independentă a ambelor codensatoare de răcire cu lichid.

Constructie: construcția cadrului oferă o rigiditate ridicată pentru protecție împotriva vibrațiilor și expansiunii termice Carcasă și cadru din tablă de oțel pre-galvanizat rezistent la coroziune, RAL 9002 alb acoperit epoxidic pe ambele părți. Secțiune de ventilatie separata.

Ventilatoare: motoare AC sau EC de înaltă eficiență, disponibile pe diferite diametre ale ventilatorului (800, 910 și 1000 mm) și cinci niveluri de zgomot, alimentare cu energie 400/50/3. Motoare cu rotor extern, clasa de protecție IP 54 conform DIN 40050. Contactele termice integrate oferă o protecție fiabilă împotriva suprasolicitării termice.

EXTRA:

-performanta ridicata certificata EUROVENT.

-constructie patentata cu protectie ridicata la coroziune.

-nivel de zgomot redus.

-eficienta energetica ridicata.

-costuri mici de achizitie si functionare.

Alfa-V VDD

Caracteristici principale Alfa-V VDD

Aplicatii: pentru toate tipurile de lichide care nu corodeaza Cu. Capacitati de racire: 100 – 1800 kW (apa, EN1048).

Configurație standard
Condensator: designul inovativ asigură un transfer excelent de căldură, scădere sub presiune și încărcare redusă datorită aripioarelor netede și a trecerii mari de aer. În mod implicit, aripioarele sunt din aluminiu industrial realizate din tevi de cupru ø 12 mm (VLD), cupru ø 16 mm (VLD6) brazat la galeriile de cupru și oțel inoxidabil (VLDY) TIG sudate pe galeria de oțel inoxidabil. Aripioare în AlMg rezistent la apă din aluminiu sau la mare, design simplu pentru aripioare pentru curățare ușoară și performanțe de lungă durată. Conexiunile separate oferă posibilitatea funcționării independente a ambelor bobine de răcire.

Construcție: oferă o rigiditate ridicată pentru a rezista la vibrații, expansiune termică și condiții de mediu dure. Carcasă, suportul și cadrul sunt din plăci de oțel zincat rezistente la coroziune, clasa C4-H ca nivel de bază. Gulerele ventilatoarelor Alfa LU-VE sunt proiectate din material compozit pentru a optimiza distribuția aerului crescând performanțele și reducând consumul de energie și nivelul de zgomot. Secțiunea de ventilatie este separata.

Ventilatoare: Motoare AC și EC pentru ventilatoare conforme cu normele ErP, disponibile în trei diametre ale ventilatorului (800, 910 și 1000 mm) și cinci niveluri de zgomot. Motoare cu rotor extern, clasa de protecție IP 54 conform DIN 40050. Alimentarea cu curent alternativ 400V/50Hz/3Ph, 400V/60Hz/3Ph și 460V/60Hz/3Ph cu contacte termice integrate pentru a oferi o protecție fiabilă împotriva supraîncărcărilor termice. Alimentare CE 380-480V / 50-60Hz / 3Ph.

EXTRA:

-performanta certificata EUROVENT.

-componente gandite pentru lucru in conditii extreme si cu rezistenta la coroziune ridicata.

-raport capacitate de racire/amprenta la sol foarte buna.

-nivel de zgomot extrem de redus.

-eficienta energetica ridicata.

– costuri de exploatare scazute.

Mod de functionare: modelele Alfa LU-VE au fost concepute pentru a realiza un schimb optim de energie termică între aer și un agent frigorific sau fluid. „Inima” este condensatorul construit dintr-un circuit de serpentine cu tuburi interconectate și aripioare pentru a crește suprafața de schimb de căldură. Datorită combinației de variabile cheie de proiectare (materiale, geometrie, designul carcasei, tipul ventilatorului), unitățile devin niste schimbătoare de căldură foarte versatile, cu o mare varietate de aplicații în multe industrii.

Racitoarele de lichide răcite cu aer (radiatoare si dry coolere / răcitoare uscate) sunt echipamente dedicate ce folosesc schimbătoare de căldură cu aer ce pot fi utilizate pentru răcirea diferitelor lichide. Pentru realizarea acestei operatiuni lichidul din cadrul procesului curge prin tuburile schimbatorului. Acest lichid este răcit de aerul mediu relativ rece care este trecut forțat prin schimbatorul de caldura.
Schimbătoarele de căldură cu aer folosite pentru răcirea lichidului din cadrul procesului sunt denumite „radiatoare”. Racirea de lichid cu aer pentru aplicații HVAC și sisteme energetice totale sunt denumite „coolere uscate / dry coolere”.