Ventiloconvectoare

VENTILOCONVECTOARE MAXA

ITALIA

Ventiloconvectoarele sunt unitati terminale ce functioneaza cu agent termic apa calda, livrata de catre o pompa de caldura, centrala electrica/termica sau cazan pe lemne pentru incalzirea spatiilor sau cu apa racita livrata de catre un chiller sau o pompa de caldura pentru racirea spatiilor.

Cu ajutorul unei singure unitati putem sa incalzim si sa racim aerul dintr-o incapere eliminand astfel “clasicele” calorifere si aparate de aer conditionat. Mai mult decat atat, avem posibilitatea sa introducem si aer proaspat in incapere cu ajutorul ventiloconvectoarelor.

Silentioase, compacte si cu o durata de viata indelungata, ventiloconvectorele sunt solutii ideale pentru climatizarea spatiilor rezidentiale, comerciale si chiar si industriale. Toate echipamentele de tip ventiloconvector MAXA au fost special gandite pentru a putea obtine un randament termic foarte mare impreuna cu un cost de utilizare foarte mic. De aceea, in gama noastra de ventiloconvectoare veti gasi ultimele tehnologii in ceea ce priveste obtinerea celei mai bune eficiente energetice.

Fie ca vorbim despre motoare centrifugale asincron sau Inverter, baterie simpla sau dubla pentru functionare in tandem in modurile racire si incalzire, baterii electrice suplimentare, casete de filtrare de inalta eficienta, sectiuni de aport de aer proaspat si camera de amestec aer, termostate si automatizari de ultima generatie, suntem siguri ca gamele noastre de ventiloconvectoare pot satisface orice cerinta.

 

Pentru oferte personalizate conforme cu specificul proiectului dumneavoastra va rugam sa ne contactati.

Colegii nostri va vor consilia pentru a alege cea mai buna solutie tehnico-comerciala.

In functie de tipul constructiv al ventiloconvectoarelor si de capacitatea de racire si incalzire a acestora putem sa va oferim urmatoarele tipuri de echipamente:

 • Ventiloconvectoare ultra slim cu latime de numai 12 cm, carcasate, orizontale sau verticale, pentru montare pe pardoseala, la perete sau pe tavan aparent, cu aspiratie  inferioara, cu puteri de incalzire modulante cuprinse intre 0.5 kW si 4.7 kW (gama GRIMPER).
 • Ventiloconvectoare tip cabinet, carcasate, orizontale sau verticale, pentru montare pe pardoseala, la perete sau pe tavan, cu aspiratie frontala sau inferioara, cu puteri de racire cuprinse intre 1.5 kW si 11 kW (gamele VMI, VMF, OMP, OMI).
 • Ventiloconvectoare tip duct, necarcasate, orizontale sau verticale, pentru montare in tavanul fals sau in interiorul peretilor, cu aspiratie frontala sau inferioara, cu puteri de racire cuprinse intre 1.5 kW si 11 kW (gamele OIP, OII, VII, VIF).
 • Ventiloconvectoare tip mural, carcasate de perete, cu puteri de racire cuprinse intre 2.6 kW si 4.3 kW (gama MI).
 • Ventiloconvectoare tip caseta cu refulare pe 4 directii, carcasate, pentru instalare in tavanul fals, cu puteri pe racire cuprinse intre 2.2 kW si 7.8 kW (gama HCA).
 • Ventiloconvectoare tip duct, necarcasate, orizontale sau verticale, pentru montare in tavanul fals cu puteri cuprinse 6 kW si 150 kW.

Ventiloconvectoare ultra slim si flexibile MAXA GRIMPER.

Ventiloconvectoare carcasate de pardoseala, perete sau de tavan cu latime de numai 12 cm

Noua gama Grimper Fan este cu 10% mai subtire fata de produsele concurente

Instalare usoara: absența grilelor frontale vă permite să instalați gama Grimper Fan într-un mod versatil chiar și în cele mai limitate spații. Datorită sistemului inovator de ventilație, performanța bateriei este garantată prin lucrul cu presiune negativă. Panoul frontal din sticlă securizată poate fi schimbat pe ambele părți pentru a permite conectarea conductelor pe partea stângă / dreapta, fără operații suplimentare (mod. VSL).

CARACTERISTICI TEHNICE:

 • Disponibile in sistem 2 tevi sau 4 tevi
 • Tehnologie DC Inverter: silentiozitate maximă si consum redus de pana la 4 Watt
 • Controller opțional montat in unitate cu afisaj digital sau telecomanda cu control Wi-Fi
 • Grila de refulare aer ajustabila din aluminiu extrudat
 • Opt viteze pentru ventilator
 • Puteri termice modulante pentru fiecare versiune
 • Panou radiant frontal optional
 • Functionare in mod Racire
 • Functionare in mod Incalzire
 • Functionare in mod Dezumidificare
 • Functionare in mod Purificare
 • Capacitati de incalzire intre 0,5 kW si 4,7 kW
 • Kituri de vane cu 2 cai sau 3 cai cu by-pass pentru sisteme in 2 sau in 4 tevi

Exista 3 categorii disponibile pentru aceasta gama de ventiloconvectoare:

Modelul Grimper Fan MSL este ideal pentru instalare pe perete, cu ai sai 12 cm latime este mai subtire fata de orice unitate de perete.

Capacitati de incalzire modulante intre 0.5 kW si 4 kW

Modelul Grimper Fan BSL este destinat pentru bai dar poate fi instalat si dupa o usa intr-un spatiu ingust.

Capacitate de incalzire 1.65 kW

Grimper Fan VSL, dezvoltat pentru o flexibilitate maxima in instalare, verticale de pardoseala sau orizontale de tavan, racorduri hidraulice stanga/dreapta in standard, versatilitate maxima.

Capacitati de incalzire modulante intre 0.5 kW si 4.7 kW

Ventiloconvectoare caseta cu refulare pe 4 directii

Ventiloconvector de tavan tip caseta cu refulare pe 4 directii, sistem 2 sau 4 tevi, motoare EC. Panou decorativ, pompa de condens si telecomanda incluse. Accessori optionale disponibile: vane cu 2 sau 3 cai si servomotoare on/off tip „plug&play”, panou de comanda centralizat sau individual de perete cu display.

Capacitati de racire disponibile: 2.0 – 7.8 kW.

Capacitati de incalzire disponibile: 2.2 – 14.5 kW.

VCV MAXA HCA1
Date tehnice gama HCA1 Manual instalare gama HCA1

Ventiloconvectoare carcasate de pardoseala

Ventiloconvector carcasat de pardoseala cu aspiratie inferioara sau frontala, sistem 2 sau 4 tevi, motoare asincron sau EC. Accesorii optionale disponibile: vane cu 2 sau 3 cai si servomotoare on/off tip „plug&play”, panouri de comanda incorporate mecanice sau cu display, modul BMS, rezistente electrice.

Capacitati de racire disponibile: 1.6 – 11.3 kW.

Capacitati de incalzire disponibile: 1.9 – 33.5 kW.

Ventiloconvector MAXA VE VMF
Date tehnice gama VMI-VMF Manual instalare gama VMI-VMF

Ventiloconvectoare necarcasate de tavan

Ventiloconvector de tavan necarcasat cu aspiratie posterioara sau frontala, sistem 2 sau 4 tevi, motoare asincron sau EC. Accesorii optionale disponibile: vane cu 2 sau 3 cai si servomotoare on/off tip „plug&play”, panouri de comanda de perete mecanice sau cu display, modul BMS, rezistente electrice, plenumuri.

Capacitati de racire disponibile: 1.6 – 11.3 kW.

Capacitati de incalzire disponibile: 1.9 – 33.5 kW.

Date tehnice gama OIP-OII Manual instalare gama OIP-OII

Ventiloconvectoare necarcasate cu presiune medie si mare

Ventiloconvector necarcasat cu disponibil de presiune mare, sistem 2 sau 4 tevi, panouri sandwich simple sau duble, motoare asincron sau EC, posibilitate de conectare la sisteme BMS. Disponibile in 36 de configuratii. Debite de pana la 12.000 m3/h. Accessorii optionale disponibile: camera de amestec pentru aport de aer proaspat, kit pentru instalare la exterior, vane cu 2 sau 3 cai si servomotoare on/off tip „plug&play”, panou de comanda centralizat sau individual de perete cu display.

Capacitati de racire disponibile: 7.1 – 68.0 kW.

Capacitati de incalzire disponibile: 6.7 – 153.0 kW.

Date tehnice gama HCN-HCNA Manual instalare gama HCN-HCNA

Ventiloconvectoare murale pentru instalare pe perete

Ventiloconvector mural pentru instalare aparenta pe perete, sistem 2 tevi, cu motor EC. Vana cu 3 cai si telecomanda cu infrarosu incluse.

Accessorii optionale disponibile: panou de comanda centralizat sau individual de perete cu display.

Capacitati de racire disponibile: 2.4 – 4.5 kW.

Capacitati de incalzire disponibile: 2.6 – 4.9 kW.

Date tehnice gama MI Manual instalare gama MI

Ventiloconvectoare necarcasate incastrate in perete

Ventiloconvector vertical necarcasat incastrat in perete cu aspiratie inferioara sau frontala, sistem cu 2 sau 4 tevi, motoare asincron cu 3 viteze sau EC fara perii.

Accesorii optionale disponibile: 2 tipuri de panouri decorative frontale cu sau fara slot pentru control panou de comanda incastrat, vane cu 2 sau 3 cai si servomotoare on/off tip „plug&play”, panouri de comanda incorporate sau de perete mecanice sau cu display, interfata si panouri de comanda pentru integrare in sisteme BMS, rezistente electrice.

Capacitati de racire disponibile: 1.6 – 11.3 kW.

Capacitati de incalzire disponibile: 1.9 – 33.5 kW.

Venitloconvector MAXA
Date tehnice gama VIP-ONP Manual instalare gama VIP-ONP

Toate ventiloconvectoarele functioneaza in standard in mod racire si incalzire.

Toate modelele pot fi echipate cu 1 baterie suplimentara (sistem 4 tevi) pentru functionare in tandem in modurile de racire si incalzire (exceptie gama MI) cu agent termic sau pot fi echipate cu o rezistenta electrica suplimentara montata in interiorul unitatii.

Toate ventiloconvectoarele pot fi echipate cu vane cu 3 cai si servomotoare on/off sau Inverter pentru bateriile de racire si/sau incalzire.

Toate modelele pot fi echipate cu panouri de comanda incorporate sau de perete, telecomenzi sau alte module de comanda de ultima generatie putand fi integrate in orice sistem centralizat de gestiune si comanda.